Strandweg 1, 9162 EV BALLUM +31(0)6 22485795 info@opa-ameland.nl

opa

- SAMEN STAAN WE STERK -

 

Ledenbijeenkomst 30 april 2024

Op 30 april organiseren wij onze voorjaars ledenbijeenkomst. Onze ledenbijeenkomst vindt plaats in eetcafé de Boerderij te Ballum en begint om 19.30 uur

Wij hebben de heer Henk van Ee uitgenodigd om als cybercrimespecialist ons meer te vertellen over cybercriminaliteit en hacken. Ongetwijfeld is het jullie weleens overkomen, op echt gelijkende mailtjes van allerlei overheidsinstanties, banken, verzekeringsmaatschappen of andere instellingen. Uitkijken is een eerste vereiste. Er op klikken betekent een hoop ellende. Hoe kun je dit herkennen en hoe kan ik mezelf nog beter beveiligen tegen al deze ellende.

De heer van Ee is onder andere pro deo werkzaam bij de DIVD Academy, politievrijwilliger bij de eenheid Oost Nederland, voorzitter van de Stichting Cyberbrein, begeleider bij Hackright (bureau Halt voor cyberdelicten) en zzp’r. Hacken is kinderspel en wat gebeurt er eigenlijk allemaal in de onlinewereld van jong cyberbreinen. Hoe makkelijk worden jonge cyberbreinen geronseld? Om te begrijpen hoe een hacker werkt en denkt gaan we samen een site hacken. Daarnaast zal de heer van Ee ook vertellen over de phishingmailtjes, camera’s, printers, websites en nog veel meer.

Wethouder Faber hebben we opnieuw bereid gevonden prangende vragen van onze leden te beantwoorden. Burgemeester Stoel is aanwezig om dieper in te gaan op vragen rondom handhaving en BOA’s.

De heer Jeroen Wooning wil graag iets meer vertellen over 200 jaar KNRM en de acties rondom dit jubileum.

De agenda en de jaarrekening van 2023 staan op onze website. Klik op voorgaande linkjes.