Strandweg 1, 9162 EV BALLUM +31(0)6 22485795 info@opa-ameland.nl

opa

- SAMEN STAAN WE STERK -

 

Broodfonds Ameland organiseert informatieavond

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. 

Broodfonds Ameland heeft nog plaats!

Sinds enkele jaren heeft Ameland ook een eigen Broodfonds waar ondernemers uit allerlei bedrijfstakken samen een vangnet vormen voor ondernemers die arbeidsongeschikt raken. Amelander ondernemers doen mee omdat ze zich verantwoordelijk voelen voor hun gezin en naar hun mede ondernemers in de groep. Zo zorgen ze met elkaar voor een inkomen bij arbeidsongeschiktheid als een van de leden in nood komt. En dat zonder een te hoge premie te betalen aan een verzekeringsmaatschappij.

Hoe het werkt

Het Broodfonds is er voor ondernemers met of zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen, als voor zzp'ers. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.
Momenteel zijn er door heel Nederland 640 Broodfondsgroepen en 29.300 ondernemers die hieraan meedoen. De groepen worden begeleid door de organisatie BroodfondsMakers. Zij zorgen voor de administratie, controles, schenkingen en begeleiden de groepen. 

BROODFONDS INFORMATIEAVOND AMELAND

De avond is voor mensen die meer willen weten over het Broodfonds in het algemeen en Broodfonds Ameland. Je krijgt uitleg en antwoord op al je vragen van de landelijke organisatie: De BroodfondsMakers en bestuur van Broodfonds Ameland. 

Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl  

tijdstip: donderdag 16 maart 2023 a.s. (20.00 uur inloop) start 20.15 uur
locatie: Herberg de Zwaan, Zwaneplein 6, Hollum.
entree:  aanmelden vooraf via Martine Wildervank, mail: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website: https://www.broodfonds.nl/over_ons/contact?info=1074