Strandweg 1, 9162 EV BALLUM +31(0)6 22485795 info@opa-ameland.nl

opa

- SAMEN STAAN WE STERK -

 

Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed 

Trots op de Werelderfgoed status! Sinds 2009 heeft de Waddenzee de Werelderfgoed status. Een bijzondere status voor ons mooie natuurgebied. Als ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed weet je precies hoe het zit met deze status en laat je dit met veel plezier zien aan je bezoekers. Woensdag 15 en donderdag 16 maart is er een tweedaagse training op Ameland speciaal voor organisaties op het eiland om ambassadeur te worden. Je bent van harte uitgenodigd! 
 
Het ambassadeursprogramma Waddenzee Werelderfgoed is afgelopen jaar gestart. Het doel is om een netwerk op te bouwen met verschillende organisaties in het Waddengebied. Waarbij de Werelderfgoed status centraal staat. De insteek is om meer bekendheid aan de Werelderfgoed status te geven en dit te vertellen en laten zien aan bezoekers. Het ambassadeursprogramma is opgezet naar voorbeeld van Denemarken en Duitsland waar al succesvolle soortgelijke programma’s zijn opgezet. 
 
Om ambassadeur te worden zijn er drie stappen nodig: 
- Het volgen van een tweedaagse training gastheer Waddenzee Werelderfgoed om hiermee je kennis over het unieke gebied te vergroten. Dit is op woensdag 15 maart en donderdag 16 maart op
Ameland. De training wordt gegeven door de Waddenvereniging. De kosten zijn 
€ 40,00 per persoon incl lunch op beide dagen; Locatie: Workshopruimte bij De Vlindertuin, Polderweg 2 te Nes.
- Doorlopen van een groene checklist om aan te tonen welke duurzame stappen er binnen de organisatie gezet worden. Als ambassadeur zijnde ben je bezig met het behoud van het gebied en daar hoort ook toekomstbestendig ondernemen bij. Het idee is dan ook dat duurzaam ondernemen een logisch gegeven is en dat toon je aan met de checklist; 
- Na het volbrengen van de training en het invullen van de checklist is er nog één stap: het tekenen van de belofte waarbij je aangeeft een Werelderfgoed waardige ambassadeur te zijn. Hiervoor wordt een speciaal teken en felicitatiemoment op het eiland gepland. 
(naast de kosten voor de training is deelname aan het ambassadeursprogramma gratis)
 
Na het doorlopen van deze stappen mag je jezelf ambassadeur noemen en krijg je handvaten om dit uit te dragen. Zo mag je het logo van Waddenzee Werelderfgoed gebruiken in je eigen communicatie en krijg je een vlag van Waddenzee Werelderfgoed. Er is een toolkit waar je gebruik van kan maken en als ambassadeur ontmoet je regelmatig andere ambassadeurs om kennis en ervaring uit te wisselen. 
 
Het netwerk van ambassadeurs is speciaal voor betrokken organisaties in het Waddengebied. Er zijn al ambassadeurs op het vaste land in Noord-Holland, Friesland en Groningen en op Terschelling. Op Vlieland wordt begin februari een training gegeven voor nieuwe ambassadeurs en straks in maart op Ameland. Wil je ook ambassadeur worden? Van harte welkom! Via werelderfgoed.visitwadden.nl vind je meer informatie en kan je je aanmelden voor de training. Je mag ook direct projectleider Karina Pool benaderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
 
Het ambassadeursprogramma is een gezamenlijk initiatief en wordt in opdracht van het ministerie van LNV ontwikkeld als onderdeel van Interreg project PROWAD LINK.