Strandweg 1, 9162 EV BALLUM +31(0)519 555 100 info@opa-ameland.nl

opa

- SAMEN STAAN WE STERK -

 

Ondernemersreis 20 en 21 september rondje IJsselmeer

Zo als vele jaren wordt in samenwerking met de gemeente en het VVV een reis georganiseerd voor ondernemers, VVV leden en gemeente om de horizon van een ieder te verbreden en andere toeristische gebieden te bekijken en ervan te leren. Soms wat ze heel goed doen en soms ook wat je beter niet kunt doen als toeristisch gebied. Naast al de vele kennis die je daar opdoet is het vooral het met elkaar praten wat deze reizen zo boeiend maken en je soms ook tot andere inzichten brengt. Altijd leerzaam en zeker ook gezellig en leuk. Hier nu een korte overzicht van de reis en ik kan alleen zeggen: Ga volgende keer lekker mee!!

Dit keer gingen wij op studiereis voor een ‘rondje IJsselmeer’. We begonnen dinsdagochtend bij VVV Waterland van Friesland waar directeur Floriaan Zwart ons opwacht. Hij heeft ons een heel interessant verhaal over marketing van Waterland vertelt en hoe zij samenwerken met gemeentes. Vervolgens hadden we een lunch in de regio bij een ‘markante’ ondernemer. Dat was bij een palingfabriek waar wij naast een heerlijke lunch ook uitleg kregen over de palingfabriek en een kijkje konden nemen. Aansluitend gingen wij met de bus naar Lelystad waar we met de MS Waddenzee, de voormalige veerboot van Ameland, een tocht naar de Marker Wadden maakten. Dat was heel erg interessant en de benedenverdieping had een klein museum waar veel geschiedenis ook van Ameland te bewonderen was. Op de Marker Wadden mochten wij even rondstruinen en de natuur bekijken of gewoon lekker ook op het terras zitten en ideeën uitwisselen.
Vanaf de boot gingen wij met de bus naar Amsterdam om in te checken in het BUNK-hotel. Dit hotel bevindt zich in een omgebouwde kerk. Erg goed gedaan. Kleine maar bijzonder praktische kamers en zo hebben ze elke vierkante meter gebruikt. Het diner hadden we op grote hoogte bij A’dam LOOKOUT met daarvoor nog een presentatie van Amsterdam & Partners. Deze presentatie was indrukwekkend gepresenteerd maar helaas was er te weinig tijd om met vragen dieper op dingen in te gaan.
Op woensdagochtend gingen wij na het ontbijt met de bus naar Camping Land uit Zee in Wieringerwerf. Deze campinghouder heeft diverse voertuigen als verblijfsaccommodatie verbouwd. Denk aan Vliegtuig, treinwagons, bus, helikopter etc. Vanaf de camping ging het naar het uitzichtpunt bij Den Oever en hadden wij daar aansluitend de lunch. Na de lunch op weg naar onze laatste tussenstop het Kazemattenmuseum met een leuke presentatie van een van de vrijwilligers door de bunkers en dankzij de snelle actie van de meereizende Wagenborgmedewerkers konden wij nog de sneldienst van 17.15 pakken en gingen vol inspiratie weer naar huis.