Strandweg 1, 9162 EV BALLUM +31(0)519 555 100 info@opa-ameland.nl

opa

- SAMEN STAAN WE STERK -

 

Blogs

  Grid view
  List view
Clear filters
 • Eentje moet toch de…

  Het is elke keer weer een aardigheid om ergens als eerste iets te mogen schrijven. Via een blog is het mogelijk om dingen met elkaar te delen of om de lezers ergens deelgenoot van te maken. Het plezier en de positieve respons die we ontvangen over de activiteiten van OPA geven ons energie om door te gaan. De geplande evenementen zijn bekend en er komen er nog meer. We proberen spreekbuis te zijn voor ondernemers, willen onderwerpen aanpakken waar ondernemers tegenaan lopen en gaan in gesprek met politiek en ambtenaren.  

  donderdag maart 15

  In Blogs by Klaas Touwen
 • gridgrid

  vrijdag januari 07

  In Blogs by Super User
 • Hulp voor Broodfonds

  Veel ZZP ers en ondernemers zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid omdat deze verzekeringen te duur zijn. En als je een beroep doet op zo'n verzekering keren ze niet of gedeeltelijk uit door kleine lettertjes in de polis. Hier is nu een oplossing voor en dat heet een broodfonds.

  Een broodfonds is een groep ondernemers die schenkingen geven aan iemand in de groep die ziek wordt. Elke maand zet je geld op een rekening die van je zelf is. Als je een bepaald maximum bereikt hebt wordt dit geld voor het eind van het jaar terug gestort. Alleen als er iemand van de groep langdurig ziek wordt schenk je geld van die rekening. Bij ziekte wordt er de eerste maand niet uitgekeerd. Een schenking bij ziekte duurt maximaal 2 jaar. De uitkering bij ziekte is afhankelijk van de inleg die je apart zet. alle informatie staat op www.broodfonds.nl

  Ik ben behoorlijk actief geweest om mensen te intereseren om een eerste broodfonds op Ameland op te starten en heb 14 mensen die mee willen doen. We hebben echter 20 mensen nodig om te starten. Ik heb hulp nodig om de laatste 6 mensen erbij te krijgen? Weet je iemand die mee wil doen of wil je zelf mee doen mail dan naar Johan Kiewiet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

   

  donderdag maart 29

  In Blogs by Johan Kiewiet
 • Personeelstekort op de Waddeneilanden

  Personeelstekort op de Waddeneilanden

  Er wort al veel over gezegd maar nog weinig over geschreven. Toch begint personeelstekort een zeer grote rol te spelen, we mogen voorzichtig aan wel stellen dat dit prio nummer 1 is voor de meeste werkgevers!. Niet alleen op Ameland maar ook op onze buureilanden!

  Aan het probleem liggen meerdere factoren ten grondslag maar voordat ik deze benoem blik ik eerst even terug. In 2008 brak in Nederland een economische crisis uit. Voor sommige sectoren op Ameland nauwelijks merkbaar, en voor anderen kwamen de klappen pas een paar jaar later. Ondanks de klappen die er gevallen zijn de Waddeneilanden er nog genadig afgekomen. Een prettige bijkomstigheid was dat er personeel in overvloed te vinden was, echter zoals iedereen weet is dat nu wel anders!

  Met alle onrust in de zuid europese vakantiebestemmingen zijn de eilanden enorm in trek. Men zoekt het dichter bij huis en voor de meerverdieners zijn de eilanden een prettig toevluchtsoord voor korte vakanties. Daar komt nog eens bij dat er vanwege de lage spaarrentes veel spaargeld geinverseerd wordt in vakantiewoningen. Allemaal goed nieuws maar toch zijn er bedreigingen.. Het personeelstekort is groot, zo groot dat het menig (horeca) ondernemer inmiddels slapeloze nachten bezorgt. 

  Maar wat is er nu eigenlijk precies aan de hand? Eigenlijk ligt een verklaring vrijwel voor de hand. De markt trekt aan en er is meer werkgelegenheid op de eilanden, dit terwijl het inwonersaantal nauwelijks toegenomen is. Aan de vraag naar werknemers kun je niet voldoen zonder te steunen op personeel van het vaste land. Nog steeds niets nieuws hoor ik zeggen want al jaren komen er mensen van het vaste land op de eilanden werken. Dat klopt, maar waar huisvesten we deze mensen nu we een minstens 10 maanden economie hebben? Juist niet meer op een camping of met zijn tienen in ééns slaapkamer. De uitdaging ligt erin dat werken en wonen op Ameland interesant en haalbaar is en moet blijven!

   

  dinsdag maart 27

  In Blogs by Lars Dirk Visser