Verblijfsaccommodatie

Dagelijks worden zij geconfronteerd met annuleringen en met het negatief reisadvies vanuit Duitsland. Mensen willen graag afreizen maar kunnen niet naar Ameland komen. De boten zijn vol voor auto's en de angst is nog wel degelijk aanwezig.

Opnieuw hebben we erbij de rederij op aangedrongen om meer schepen in te zetten zodat de gasten kunnen komen. We hebben onze burgemeester eveneens gevraagd een positief geluid te geven dat mensen op het eiland welkom zijn mits ze zich aan de regels van het RIVM houden. Hun leed en verdriet is moeilijk in woorden te vatten.

Met inachtneming van alle maatregelen moet het mogelijk zijn om weer los te gaan en gasten te ontvangen . De maatregelen die in alle geledingen van de verblijfsaccommodatie zijn ingevoerd moeten een garantie zijn om veilig op Ameland te verblijven.

In het gesprek met de beroepsgroepen en later met een aantal parlementsleden hebben we bijzondere aandacht gevraagd voor de groepsverblijven. Nu al is duidelijk dat dit voor hen een verloren jaar is. Geen grote groepen, geen Duitse groepen kortom helemaal niets.

Bedrijven die 100% afhankelijk zijn van hun onderneming zullen het waarschijnlijk niet overleven. Pas wanneer er een vaccin is kunnen zij weer van start. Hoe lang dit gaat duren is op dit moment niet duidelijk.

blok1

blok2

blok3

Sitemap