Niets doen is geen optie!

Dat de meeste Amelander ondernemers niet stil gezeten hebben sinds de lock down is goed om te zien. Van de kleine lokale initiatieven tot de grotere die wij in de afgelopen weken hebben zien ontstaan, allemaal streven ze het zelfde na. Samen staan we sterk, samen komen we deze moeilijke periode door.

Pasen 2020 staat wat ons betreft te boek als de meest rustige en onwerkelijke Pasen op Ameland. Hoe rustig de Pasen op Ameland was zo onrustig was het vast in de hoofden van de ondernemers. Waarom kunnen we er niet zijn voor de bezoekers van Ameland juist nu deze gasten dat op prijs zouden stellen? In deze vraag ligt eveneens het antwoord.

In de vorige nieuwsbrief van OPA hebben wij de ondernemers opgeroepen en aangemoedigd creatief te zijn om deze periode het hoofd te bieden. Zoals aangekondigd onderzoeken wij of er voldoende draagvlak is om een gezamenlijk portal te lanceren langs welke weg het mogelijk is ondernemers te steunen. De gesprekken hierover met Toerisme Collectief Fryslan zijn in volle gang en we kunnen rekenen op ondersteuning van een team van studenten.

Pasen is normaal gesproken de aftrap van het toeristenseizoen. Wanneer wij het toeristenseizoen in 2020 wel kunnen aftrappen blijft vooralsnog gissen. Het is daarom hoogste tijd om onze Ameland fans te laten weten dat wij er zijn en dat we ze missen maar belangrijker nog een beetje Ameland gevoel bij hun thuis te krijgen.

We beginnen daarom met de montage van een leuke film waarin boodschappen van ondernemende Amelanders en beelden van Ameland te zien zullen zijn. Deze video willen we zoveel mogelijk delen met onze Ameland fans en daar kan iedereen bij helpen.

Naast deze video boodschap willen wij de website groetenvanameland.nl opstarten waar de video en deelnemende bedrijven op vertegenwoordigd zijn. Deze website biedt de mogelijkheden om persoonlijke boodschappen op te plaatsen maar ook om een product of dienst of een leuke actie voor de Ameland fans op aan te bieden. Deze website dient als basis voor het studentenproject en kan uitgroeien tot een portal waar wij in de nieuwsbrief al aan refereerden.

Wil jij meewerken aan een leuke video boodschap voor onze trouwe Ameland fans? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. De video selfie / boodschap kun je opnemen met jouw telefoon, dit kan bij jouw bedrijf zijn of op een mooie locatie. De boodschap is persoonlijk of vanuit jouw bedrijf maar positief van aard en recht uit het hart. We willen onze Ameland fans raken zodat ze ons niet vergeten. Mocht je het fijner vinden om de video boodschap door ons te laten vastleggen dan is dat mogelijk wij maken dan graag een afspraak, Kevin Kiewiet komt dan langs voor het vastleggen van de boodschap.

blok1

blok2

blok3

Sitemap